Fred de Ligt (secretaris Club van Circusvrienden Nederland) overleden 

De Club van Circusvrienden Nederland laat weten dat hun secretaris Fred de Ligt is overleden. Na een kortstondig ziekbed, overleed hij in de nacht van 10 juli op 84-jarige leeftijd. 

Arnold Perizonius, voorzitter van De Club van Circusvrienden Nederland schrijft:
“zijn onverwachte overlijden heeft ons overvallen en onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Anneke, hun kinderen en kleinkinderen.

Fred was lid van de Club van Circusvrienden vanaf begin jaren tachtig. Zijn fascinatie met en liefde voor het circus waren exemplarisch voor velen van ons, die in die tijd lid zijn geworden. 

Fred was een zeer actief lid. Optimistisch, in voor een grap en tomeloze energie zijn een paar van de karaktereigenschappen die ik graag noem.  

Aimabele circusvriend
Vanaf 1996 was Fred lid van de ‘Evenementen Commissie’. In 1997 trad Fred toe als bestuurslid en nadat duidelijk was geworden wat hij in zijn mars had, werd hij in 2003 benoemd tot secretaris.

Punctueel, accuraat, buitengewoon vriendelijk en ‘streng waar nodig’: hij bezat de juiste eigenschappen voor deze functie in het bestuur.

In bestuursvergaderingen trad Fred zelden op de voorgrond, maar overzag wel degelijk wat er speelde aan de bestuurstafel of in de Club. Het mag ook niet onvermeld blijven wat zijn partner Anneke betekende. Bijvoorbeeld bij het maken van de notulen, iets dat niet altijd zijn favoriete klus was.

Van iemand die zoveel voor onze Club heeft betekend is het moeilijk om afscheid te nemen. We prijzen ons gelukkig dat we Fred nog tijdens onze recente Algemene Ledenvergadering in Amsterdam hebben kunnen benoemen tot lid van verdienste.  

Als grote waardering voor zijn jarenlange inzet, was het mij een genoegen hem een prachtige sculptuur van Ger van Tankeren – een artiest op het Cyr wiel voorstellende – te overhandigen.  

Bedankt voor alles en adieu Fred!” 

Circusweb wenst familie, vrienden en kennissen sterkte met het overlijden van Fred de Ligt.