KerstCircus Etten-Leur blij met uitbreiding stroomvoorziening

Het Brabant park in Etten-Leur kampt met een ontoereikende stroomvoorziening voor veel evenementen, wat resulteert in het veelvuldige gebruik van dieselgeneratoren. Dit leidt tot hogere kosten voor evenementorganisatoren, omdat ze de generatoren moeten huren en diesel moeten gebruiken. Om deze reden heeft het college besloten om de stroomvoorziening uit te breiden.

“Wanneer evenementen volledig kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnet, leidt dit tot minder geluidsoverlast en is het beter voor het milieu,” legt wethouder Ger de Weert uit. De uitbreiding van de stroomvoorziening komt zowel de huidige organisatoren ten goede als maakt het park aantrekkelijker voor het organiseren van meer evenementen. Vanwege de drukte bij Enexis wordt verwacht dat de extra capaciteit binnen 3 tot 6 maanden gerealiseerd kan worden.

Ook Kevin van Geet, producent van het jaarlijkse ‘KerstCircus Etten-Leur’, is verheugd over deze ontwikkeling. Hij deelt zijn blijdschap op Facebook: “Goed bezig Gemeente Etten-Leur… het Kerstcircus en alle andere evenementen zijn dankbaar voor deze investering in de kwaliteit van de voorzieningen. Op naar een mooi Kerstcircus zonder vervuilende dieselgeneratoren!”