Posters Circus Bossle verwijderd: geen reclameborden, maar wél een artikel in de krant

Circus Bossle heeft uit eigen beweging de circusposters verwijderd die in Kampen waren opgehangen, nog voordat het circus officieel in de stad arriveerde. Het ophangen van reclameborden langs de openbare weg is daar volgens de huidige reclameverordening niet toegestaan. Iets wat tourmanager Anton Werkman erkent als zijn eigen fout. Dat laat hij weten aan medium ‘De Stentor’, dat een uitgebreid artikel in de krant plaatste.

De gemeente had de circusposters al opgemerkt voordat ze actie hoefden te ondernemen. Werkman waardeert de samenwerking met de gemeente en benadrukt dat het een vergissing was. Het team van Circus Bossle was afgelopen weekend al op pad gegaan om reclame te maken. Helaas had Werkman een regel in de vergunningen over het hoofd gezien, waarna hij onmiddellijk opdracht gaf om de borden weg te halen.

Werkman begrijpt dat per stad of dorp de regels voor het ophangen van posters verschillen. In Kampen mogen alleen gespecialiseerde bedrijven dit doen, terwijl in kleinere dorpen iedereen vrij is om te plakken. Hij benadrukt echter dat posters langs de weg niet langer het belangrijkste reclamemiddel zijn in 2023. Het circus maakt ook actief gebruik van sociale media, zoals Facebook, waar ze een succesvolle weggeefactie hebben gehad. Werkman ziet dit als het equivalent van honderd reclameborden langs de weg.

Werkman legt uit dat dit langere verblijf ook een strategie is om mond-tot-mondreclame te genereren en om brandstofkosten te besparen. Het feit dat Kampen na jaren weer een circus verwelkomt, is geen nieuws voor Werkman, aangezien Circus Bossle voor het laatst in 2018 in de stad was. Hij is blij dat het circus terug is en kijkt uit naar de reeks voorstellingen die op zaterdagmiddag van start gaan.

Circus Bossle zal tussen 10 en 17 juni zijn tenten opslaan op het Burgemeester Berghuisplein in Kampen. Daar worden op zaterdag 10, woensdag 14, vrijdag 16 en zaterdag 17 juni in totaal zes voorstellingen gegeven. Kaarten koop je aan de kassa in Kampen.