Op bezoek bij Circus Renz-Berlin

Een bijdrage van Fred Niessen
Ook in 2023 reist het Duitse circus Renz Berlin weer in de meer Noordelijke provincies van ons land. In Ter Apel bezocht Fred Niessen de familievoorstelling. Een indrukwekkend geheel aan transporten en staltenten van onder andere paarden en kamelen met de blauw/gele tent op de voorgrond.

Sarina Renz heet het publiek welkom en kondigt de hogeschool van Madeleine Renz aan, die zich sierlijk door de piste beweegt op haar Arabier. Enrico Frank brengt aansluitend een paardenvrijheid met twee Friezen de paarden zijn met recht de trots van het programma.

Mohammed toont behendig zijn vaardigheden met de Cube. En in de lucht verschijnt de jonge Madeleine aan de ringtrapeze. Laika Renz zet de hoelahoeps in beweging met haar heupen en aan de solotrapeze werkt een sierlijke Shakira in de lucht. Loredana (negen jaar) is een van de jongsten en heeft een strapatennummer ingestudeerd.

Clownerie brengen Rico en Mimi met een fotoact, waarbij assistentie van publiek vereist is. Bernard Renz jr. sluit het gedeelte voor de pauze af met een indrukwekkende kamelenvrijheid.

Na de pauze opent Bernard Renz met een paardenvrijheid van drie witte Arabieren het werken met dieren is echt zijn ding. Een computerstoring op deze middag had nadelige gevolgen voor de belichting van artiesten en dieren.

Middenin de piste staat een Chinese mast die door Mohamed beklommen wordt. Miguel Consales is de handstand artiest die op hoogte balanceert op houten blokken en sierlijke poses maakt.

Een spectaculaire vuurshow wordt afgesloten met een illusienummer, waarbij fakkels door een kist worden gestoken en er uiteindelijk een jonge dame uit tevoorschijn komt.

De rest van de artiesten betreden de piste en dat betekent de finale van een onderhoudend familieprogramma van Circus Renz-Berlin. Na Veendam waar Renz-Berlin nog gasteert, volgen onder andere Rolde en Hoogeveen.