18 maart 2020

Corona update voor mensen uit ‘het circusveld’

Circusweb publiceert het nieuws van Circuspunt, het platform voor het (verenigde) Nederlandse circusveld. Het platform ondersteunt en stimuleert de algehele artistieke en zakelijke ontwikkeling van en in de sector.

Het nieuws van vandaag

18-maart 2020

De gevolgen van het coronavirus zijn groot, ook voor het circusveld. Circuspunt is op dit moment alle informatie aan het verzamelen die jou kan helpen. We publiceren binnen een aantal dagen een overzicht hiervan op onze website.

Tot die tijd raden we je aan om de website van de Kunstenbond te raadplegen of in dit overzicht de steunmaatregelen van het kabinet te lezen.

We willen je ook uitnodigen om lid te worden van de Facebook-groep. We hebben die groep opgezet om verhalen, ervaringen en tips met elkaar te delen. Zo hopen we elkaar verder te kunnen helpen.

Zorg goed voor elkaar en blijf gezond!

13-maart-2020

De Kunstenbond heeft een meldpunt geopend waar afzeggingen als gevolg van het corona-virus gemeld kunnen worden. De Kunstenbond wil dat de overheid voor de cultuursector met speciale maatregelen komt, nu tienduizenden zelfstandige kunstenaars hun inkomen verliezen door annuleringen. Je kan je problemen en gederfde inkomsten melden via deze link. Of lees hier meer over wat De Kunstenbond doet.

Lees hier het overzicht van Kunsten ’92 over de ontwikkelingen die nu gaande zijn in de cultuursector.

Nieuwsbrief Circuspunt

Morgenochtend verstuurd Circuspunt een statement naar hun nieuwsbrieflijst waarin ze aangeven wat zij als circuspunt kunnen doen voor het veld. Dat is voornamelijk informatievoorziening, de juiste mensen aan elkaar koppelen om elkaar te helpen en de stem zijn richting de overheid.