5 juli 2016

269live activisten geschrokken van aantijgingen

De activisten van 269live, die al maanden actie voeren tegen de circusdieren bij Renz Berlin hebben op hun Facebook pagina laten weten dat ze geschrokken zijn van de “valse” beschuldigingen, waarbij zij min of meer genoemd zijn als verdachten. Desondanks gaat de organisatie door met actievoeren, flyeren en de beroemde gele hesjes, waarin men voorheen aankondigde dat de voorstellingen niet doorgingen.
Tijdens de heftige discussies op de facebook pagina laten zij weten dat het vreemd is dat alle activisten over 1 kam geschoren worden. Ook heeft men een hekel aan aannames van bepaalde mensen die gereageerd hebben en opkomen voor het circus. Hoewel er ontkend wordt dat 269live zoiets niet zou doen, wordt wel op de pagina uitgelegd dat deze groep bestaat uit allemaal individuen… wie o wie heeft zich gek laten maken door al die hetzes.

Aannames
Het zijn vooral de aannames die 269live hanteert om de hetze tegen circusdieren te voeren. De olifant zou niet door het publiek gezien mogen worden, als deze lekker in het zonnetje en op een stuk gras buiten in de zon staat te genieten. Een olifant buiten laten genieten, waar eventueel voorbijgangers dit dier zien, zien zij als een wetsovertreding. Ook neemt men aan, iets dat nooit bewezen is maar wel al jaren door activisten wordt beweerd, dat circusdieren stress hebben als zij eens in de week van de ene naar de andere locatie worden gebracht. Het circus staat in Hoofddorp op een vrij afgelegen terrein, onbeschermd zou je kunnen zeggen. Kortom, de activisten klaagzeuren over “vals beschuldigen” en hebben geen idee dat die “valse beschuldigingen” ook van hun uit richting het circus worden gebezigd. Inmiddels is men zich te pletter aan het bellen naar alle raadsleden van de gemeente Haarlemmermeer zonder dat er wordt opgenomen. Er wordt nu een oproep gedaan om met zoveel mogelijk activisten naar het circus te komen.¬†Misschien dat een van de inmiddels 6000 mensen die het vorige verhaal hebben gelezen op Circusweb en te doen hebben met de verdrietige en inmiddels overbelaste circusmensen, een oogje in het zeil zou kunnen gaan houden.