Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Maaspodium, Rotterdam, een dikke maand feest!

22 augustus 2018|00:00 - 23 september 2018|00:00

14€


EEN WOESTE THEATERSOAP IN VIJF DELEN

22 augustus t/m 23 september | Maaspodium, Rotterdam

Maas theater en dans bestaat in 2018 vijf jaar. Reden voor FEEST! Artistiek directeur Moniek Merkx regisseert voor dit mooie jubileum een woeste theatersoap in vijf delen, waarin een onaangepaste familie het Maaspodium kraakt. Feest je mee?

FEEST
Een onaangepaste familie neemt het Maaspodium over. Deze rebellen hebben zo hun eigen dromen, ideeën en handeltjes. Ze krijgen bezoek van een lange rij regelgevers, zogenaamde vrienden en vage erfgenamen. Met veel bravoure verdedigen ze het fort, vieren feest en slaan zich letterlijk en figuurlijk onbeholpen door de dagen en fatsoensnormen heen. Steeds meer raken ze verstrikt in hun eigen onvermogen.

Maas viert feest dus doet alles wat niet mag. In FEEST mixt Moniek Merkx theater, acrobatiek, dans, stagefight en veel live muziek tot een vrolijke anarchistische bezetting. En steeds kiest Merkx met veel humor en slapstick voor de verliezers van het spel. Ooit maakte ze met mimegezelschap Suver Nuver de hilarische vechtvoorstelling Vlees en bloed naar aanleiding van The Family van Lodewijk de Boer. FEEST is daarop geïnspireerd. Met Joop van Brakel als virtuoze geluidenmaker (live), zes bekende Maasperformers, tien studenten van de MBO theaterschool, boze bandjes en brave schoolkinderen.
Meer informatie en kaarten

Alvast een voorproefje? Bekijk hier de teaser van FEEST. 

 

Diner in het weekend
Vrijdag- en zaterdagavonden maken we FEEST extra feestelijk met een maaltijd. Tickets zijn dan uitsluitend inclusief diner. We bereiden standaard voldoende vegetarische maaltijden. Heb je allergieën of specifieke dieetwensen, stuur dan een email naar therese@maastd.nl.

Groepsbezoek
Bezoek FEEST met vrienden, familie of collega’s. Ook geschikt als bedrijfsuitje. Maak het feest compleet met een arrangement incl. borrel, lunch, diner en/of teambuilding vechtworkshop. Neem voor reserveringen, vragen en advies op maat contact op met Jorien Hutten (jorien@maastd.nl of 010 7070430). Voor voorstellingsbezoeken met schoolklassen kan je contact opnemen met Remco Went (remco@maastd.nl of 010 7070430).

Zien we je daar?
Laat ons weten dat je komt door op aanwezig te klikken in het Facebook event. Zo blijf je ook gelijk op de hoogte van nieuwtjes over de voorstelling! Klik hier voor het event.

Meer info en Kaarten

 

Credits
Tekst & regie:
 Moniek Merkx | Spel: Sue-Ann Bel, Peer van den Berg, Camiel Corneille, Erwin Dörr, Jurriën Remkes, Jolanda Spoel | Stagiairs MBO Theaterschool: Danique Beijer, Jada Blagrove, Zoë Bosman, Jonathan Brito, Sander Karsten, Max de Kok, Anouk Lens, Quincy Makdonald, Dylan Nieuwland, Hannah Rekveldt | Live muziek: Joop van Brakel | Lichtontwerp: Gé Wegman | Decor: Sanne Danz | Kostuums: Nicky Nina de Jong | Vechtcoach: Maarten Lok | Dramaturgie: Dorien Folkers | Regieassistentie: Lotte Rischen | Campagnebeeld: Roosmarijn Knijnenburg Video: Huub Laurens

Vier wisselende jonge boze bandjes en een wisselende cast van Rotterdamse kinderen.
Maas theater en dans in samenwerking met TG Vers Vlees de theatergroep van de MBO Theaterschool.

Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten. FEEST is mede mogelijk gemaakt met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Van Leeuwen Van Lignac Stichting. 

Reacties op de voorstelling: 

Wat een verrassende voorstelling is “FEEST”. Zo rauw en absurdistisch met een geweldige dynamiek. Er gebeurt zoveel op het podium dat het bijna onmogelijk is om alles te volgen. Bewegingstheater met een geweldige muzikale twist. Fraaie samenstelling (professionals en toekomstige professionals MBO Theaterschool) van geloofwaardige acteurs/musici in samenhang met een zeer goed gekozen locatie maken het geheel voor mij compleet. Zo leuk! Dank hiervoor….

En dan te bedenken dat het stuk toen ik het gezien heb nog niet eens af was. Ben dan ook heel nieuwsgierig wanneer het geheel wordt uitgebracht. Onze bovenbouw leerlingen gaan dit stuk zeker zien tijdens hun jaarlijkse CKV bezoek aan Rotterdam.

 

 

Gegevens

Begin:
22 augustus 2018|00:00
Einde:
23 september 2018|00:00
Kosten:
14€

Organisator

Maaspodium
Website:
https://www.maastd.nl

Locatie

Rotterdam, Maastheater
St. Jobsweg 3
Rotterdam, zuid holland 3024 EH Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.maastd.nl/