Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eindhoven, Ashtonia

3 mei 2019|00:00 - 19 mei 2019|00:00

47,50€

EINDHOVEN – Wegens oorverdovend succes komt ASHTONIA terug! Na twee buitensporig succesvolle jaren (met vorig jaar een compleet nieuwe show) in de achtertuin van Slot Zeist gaat het absurde, avondvullende spektakel van de Ashton Brothers op reis. Zo zal deze karavaan van krankzinnigheid van mei tot en met juli neerstrijken in Eindhoven, Apeldoorn en tot Slot… Zeist. De kaartverkoop voor een avond vol acrobatiek, magie, oogstrelende onzin en heerlijk eten is zojuist gestart.

Ashton Brothers is een door internationale pers en publiek bejubelde variété-spektakelgroep. Muziek, acrobatiek, magie en halsbrekende toeren in de nok van het theater voerden de broers van Parijs tot Budapest en van Toronto tot Berlijn.

Maar hun honger naar meer, hoger, grootser en onmogelijker bleef groeien. Daarom ruilden Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans in 2017 het theater tijdelijk in voor hun eigen land. Een plek waar zij hun eigen wetten bepalen -zelfs die van de zwaartekracht- en enkel de lach regeert. Na twee succesvolle edities (met meer dan 60.000 bezoekers), trekken ze in 2019 met hun krankzinnige karavaan door het land om neer te strijken in het Klokgebouw in Eindhoven, het Zwitsal Terrein in Apeldoorn, en tot slot de achtertuin van Slot Zeist.

Grijp nu je kans om deze krankzinnige karavaan zelf te ervaren. Geen zintuig blijft onaangeroerd, geen buikspier onbelachen en geen voet op de vloer. ASHTONIA is een ongekend avondvullend spektakel waar zelfs de inwendige mens niet wordt vergeten. Sterker nog, er wordt alvast een smakelijk bordje voor iedereen gereserveerd. Tot in ASHTONIA!

Ashtonia 2019
Eindhoven –Klokgebouw gelegen aan Strijp S, vrijdag 3 t/m zondag 19 mei 2019

Apeldoorn – Zwitsel Terrein, vrijdag 24 mei t/m zondag 16 juni 2019

Zeist – Slot Zeist, vrijdag 21 juni t/m zondag 14 juli 2019

Kaarten zijn te koop vanaf € 47,50 via www.ashtonia.nl

>>>>>>>>>>>>>>>>

Recensie Circusweb 2018

ZEIST – Ashtonia, na 1 jaar is het fenomeen al wereldberoemd, vanavond ga ik uitvinden waarom. Is het omdat dit feest zo wordt gepromoot door RTL? Of zijn die Ashton Brothers (Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans) nu zo goed? Vorig jaar was het helaas al te snel uitverkocht, maar dit keer krijg ik de kans, zelfs op de premiere. 

Indruk wekken, het begint met de keuze van de locatie, Slot Zeist met die prachtige oprijlaan, maar als je van de andere kant aan komt rijden komt krijg je zicht op de prachtige tent en de gezellige terrasjes met veel hout aan het water, de achterkant van het evenement. Voorlopig gaan we aan de voorkant het grote plein op, waar prachtig uitgedoste mannen met hoed het publiek verwelkomen. Daar hoor je precies wanneer je de trappen op mag, dwars door het slot heen, naar het plein waar de culinaire verrassingen te wachten staan. Voorlopig mogen we hier even verpozen met een drankje op het zonovergoten plein. Iedereen op zijn paasbest uitgedost in feestelijke stemming afwachtend tot het tijd is om verder te gaan. 

 
Varken aan het spit Photo by: www.florisheuer.com – all rights reserved

Iedereen een hand
En ja hoor, we mogen verder. Trap op en trap af en daar staan de Ashton Brothers ons persoonlijk op te wachten om iedere bezoeker handen te schudden. Meteen zien we al allerlei vreemde typetjes rondlopen. De stemming zit er in, en ja hoor geslaagd, nog meer indruk gewekt. De gekkigheid slaat toe bij het publiek, de magie van Ashtonia. De schminksters aan het begin van het traject hebben succes, steeds meer gasten lopen er “voor gek” bij, de sores van thuis of op het werk volkomen achterlatend. Vanavond is het feest, iedereen voelt het, iedereen transformeert in een relaxte gast, met malle uitstralingen. De strakke kantoorpief met een rode neus of een ster op zijn wang, de meer wat gekkere types helemaal volgekalkt, als een wandelend stripverhaal. Het kan allemaal. En dan komen we een stukje verder op het plein. 
Wat een heerlijkheid, een keur van allerlei eetstalletjes waarvanuit de heerlijke geuren ons lokken. Een varken aan het spit, Mexicaanse sferen, mooie aankleding, we komen ogen en oren te kort, want zodra je de drempel bent overgegaan is het puur genieten van alles wat er gebeurt. Er loopt een jongleur rond tussen het publiek, zonder te verblikken of verblozen, onverstoorbaar, en nog zo jong. Verder waarzeggers, goochelaars en andere vormen van vermaak. Het publiek staat heerlijk te genieten van de hapjes en drankjes. Het mooie weer werkt natuurlijk ook mee om de stemming optimaal te krijgen. 

Perfect concept met eten en drinken en vermaak

Op de achtergrond een prachtige blauwe tent van Van Ham, een 6-master, het doet me denken aan de tenten van Circo Circolo van afgelopen keer. Tenten met uitstraling. Denk je dat je alles hebt gezien, dan gaan je pas de kleine details opvallen. Nu al, voordat we de voorstelling hebben gezien zijn we al overtuigd van het perfecte concept. Een avondvullende bezigheid met lekker eten en drinken, vermaak, typetjes, je verveelt je geen seconde en dan moet het nog beginnen. Heel langzamerhand verdwijnt het publiek naar de andere kant van de tent, verderop in het park. En daar is al evenveel leuks te zien en te beleven, of aan te schaffen. Zoals heerlijke ijsjes. 

En dan mogen we door in de grote tent, langs de achterkant, de kleedruimtes, de Ashton Brothers staan er relaxed bij te kijken en dat verbaast me. Niks nog even spieren opwarmen of repeteren… dat is allemaal niet nodig. Iedereen die later in de show te zien is, is hier nog bezig met maar 1 ding, het aanwezige publiek bezig houden en vermaken, bijna is er geen show nodig, zonder dat hebben we het ook al prima naar de zin. 
De tickets zijn genummerd en iedereen vindt snel zijn plekje. En dan begint bijna direct de show. Met de Ashton Brothers die een lied zingen en muziek laten horen. En dan horen we de New Orleans muziek van de Tuba Skinny Band. Ik nam eigenlijk aan dat het een grap was dat de muziek helemaal uit New Orleans komt, maar het is dus echt, zie deze link. 

Hoe verzinnen ze die gekkigheid weer? 

We zitten nauwelijks naar de show te kijken en het publiek ligt al bijna meteen onder de tribune van het lachen, wat een gekkigheid verzinnen die gasten toch. En wat een talenten, op het gebied van zang, acrobatiek, clownerie, je kunt het zo gek niet bedenken of de Ashton Brothers kunnen het. En dan hebben ze nog prachtige artiesten ingehuurd, zoals Tobias Baesch die een leuke rolarola act heeft. Hij heeft zijn act flink aangepast aan de gekkigheid van de Ashton Brothers. Of Saphia Loizeau, net als Tobias afkomstig van de Nederlandse circusopleiding ACaPA in Tilburg. De andere namen moet ik nog even schuldig blijven tot morgen. 

Er zijn nog kaartjes dankzij verlenging, mis het niet
En aan het eind van de show maak ik opnieuw een staande ovatie mee. Prachtige show, prachtige muziek, het publiek is laaiend enthousiast. Ik kan wel alles gaan vertellen, maar koop maar kaartjes, die zijn er nog, in tegenstelling tot vorig jaar. Toen volgde de reguliere toer van de Ashton Brothers strak op Ashtonia, dit keer hebben ze al rekening gehouden met de populariteit, de oorspronkelijk geplande tijd is flink verlengd, dus de kans is groter dat je nog een kaartje te pakken kunt krijgen. 
Meer over de tickets: Zie Ashtonia. Te leuk om dit te missen!
Photo’s by: www.florisheuer.com – all rights reserved

 

Gegevens

Begin:
3 mei 2019|00:00
Einde:
19 mei 2019|00:00
Kosten:
47,50€

Organisator

ashton brothers
Site:
www.ashtonbrothers.nl

Locatie

Eindhoven, Klokgebouw
Eindhoven, Nederland + Google Maps