Brussel, TikTakAdventures

1655

Tip: Brian Herfs
Vanaf 2 december tot en met 7 januari staat TikTakAdventures in Brussel, Boulevard de la deuxieme Armée Brittanique Forrest 1190, Bempt Park

Vanaf 7 april reist er een nieuw circus door België onder de naam TikTak Adventures. Het circus is een initiatief van twee jonge ondernemers Sander Donnert (24) en Samuel Pauwels (25).

NapPas

 

Meer informatie over de voorstellingen. 

Donnert en Pauwels leerden elkaar 20 jaar geleden als circustelgen kennen. Sinds die tijd zijn ze altijd vrienden gebleven, en dat zegt wat gezien circusfamilies vaak jaarlijks van circus naar circus trekken en pas gemaakte vrienden elkaar snel kwijtraken. Deze twee jongemannen bleven met elkaar in contact. En daaruit ontstond iets moois. “We wilden altijd iets samen gaan ondernemen en zo hebben we een geheel nieuw concept bedacht met het karakter TikTak”. Dat leidde tot de oprichting van TikTakAdventures, een circusproductie die nu door heel België reist, met een tweetalige spreekstalmeester.

In de show beleeft TikTak allerlei avonturen, en deze figuur is de rode draad in de voorstelling. Donnert en Pauwels bieden met hun circus een compleet nieuw concept. Naast TikTak schitteren diverse andere artiesten in de circuspiste.

Sander Donnert is geen onbekende in de circuswereld. Een 7e generatie circusartiest, zoon van de bekende dierentrainer Gabi Donnert, die inmiddels overal zelf schitterde in tal van aanzienlijke circuspistes. Enkele: Cirkus Brazil Jack, Sirkus Finlandia, Kerst Circus Ahoy, Circus Roncalli Tempodrom, Grand Fete Lilloise du Cirque, Cirkus Dannebrog. Zijn vader Gabi werd beroemd omdat hij al jonglerend op een paard door de piste reed. Sander heeft deze act van hem geleerd en heeft tal van optredens gedaan met zijn vader. In Ahoy trad hij op met zijn zuster. Een soortgelijke act is te zien bij TikTakAdventures.

 


Dankzij zijn organisatievermogen en communicatietalent beschikt hij over een prestigieuze circusagency, die o.a. Michael Betrian uit Nederland vertegenwoordigt.

Antipode: Eliane Baranton
Heidi Mary

Samuel Pauwels komt uit het roemrijke circusgeslacht Pauwels, als zoon van Marquis Pauwels. Zijn familie organiseerde 10 jaar lang een wintercircus in Brussel. Hij leerde de circuskneepjes van zijn vader en specialiseerde zich in het jongleren.
Naast deze twee circusartiesten zien we in het programma o.a. Heidi Mary uit Finland in de luchtacts. En Eliane Baranton, antipode. 

Commentaar via Facebook
2343 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag