Kerstcircus Ahoy 2018 22 – 30 december

Kerstcircus Ahoy biedt ieder jaar een programma boordevol spektakel, met bijzondere artiesten van een zeer hoog niveau. Producent Fernand Banning weet daar ieder jaar weer in te slagen. Kerstcircus Ahoy heeft zich dit jaar aangemeld als sponsor van Circusweb, we zullen daarom met extra aandacht dit spektakel gaan volgen. Een aantal shows is al uitverkocht, dus het is helemaal niet overdreven om al snel kaartjes te gaan bestellen. 

Een aantal acts is inmiddels bekend, zoals de African Dream troupe. Voor het eerst in de geschiedenis van het Kerstcircus is er een Ethiopische act, de derde Afrikaanse act ooit in de historie van Kerstcircus Ahoy. Zij brengen je meteen in tropische sferen met een swingend staaltje ongelofelijke mast acrobatiek. Een feest van lenigheid, dans, ritme, spectaculaire stunts. Een zevental krachtpatsers die tussen twee hoge masten vliegen met salto’s en andere acrobatiek.
De clownerie in Ahoy is altijd heel bijzonder. Dit jaar is die rol weggelegd voor Don Christian, een oude bekende bij het Rotterdamse Kerstcircus, want hij was er ook in 2011 en 2012. Natuurlijk heeft hij dit jaar een volkomen nieuw repertoire, en dat moet wel, want mensen die het Kerstcircus eenmaal hebben bezocht kiezen ervoor om ieder jaar weer terug te komen. Don Christian vormt de rode draad in het circusprogramma met diverse reprises.

kerstcircus ahoy spreekstalmeesterOok dit jaar is Sylvia Schuyer weer de spreekstalmeester. Zij zal het programma aan elkaar praten met het haar bekende enthousiasme, een welkom applaus voor deze veelzijdige dame. |

Nog zo’n veelzijdige kanjer is Ingrid Schwartz, de leider van het circusporkest dat al vanaf het begin deel uitmaakt van Kerstcircus Ahoy in Rotterdam. Ingrid Schwarz nam in 2004 de leiding over van dit 10-koppige circusorkest dat alle repertoires kan spelen, disco, cance, classics, pop, jazz, soul, funk en musical hits. Ingrid laat hierbij ook horen wat een prachtige stem ze heeft. Speciaal voor deze voorstelling wordt de muziek gecomponeerd in samenwerking met Fernand Banning.

Hongaarse Post

Florian Richter, eerder bekroond met een Gouden Clown, en zijn zoon Kevin Richter komen naar Rotterdam met een act van wereldformaat. Sterker nog: wat vader en zoon tijdens Kerstcircus Ahoy opvoeren is van ongekende klasse, durf en stijl. Kevin zal staand op twee paarden een act opvoeren waarbij hij tussen de benen wordt gepasseerd door maar liefst achttien andere paarden. Normaliter is de zogenoemde Hongaarse Post met een tiental paarden in de piste al een drukke boel, maar met het dubbele aantal vestigen de Hongaren een absoluut wereldrecord. Kevin, met zijn vader Florian als ‘paardendresseur’ brengt met deze sublieme ‘puszta ötös’ het beste van acrobatiek, lenigheid en balans samen in een spectaculair nummer.

Jarenlang is Fernand Banning bezig geweest om een speciale act van Diana Vediashkina binnen te halen. Een verterderende act die zal zorgen voor veel ohs en ahs, want Diana is het gelukt om hele eigenwijze teckels te trainen.

 

 

Neem een vergrootglas mee en ga genieten van deze prachtige act. Binnenkort meer informatie over het circusprogramma van Kerstcircus Ahoy. 

 

Showdata:

Voor de volgende data zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl of via de kassa van Ahoy. De kassa is geopend van 1 december t/m 28 december op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur met een box office op het voorterrein van Ahoy (alleen betalen met PIN). Telefonisch reserveren via Ahoy kan elke werkdag van 10:00 tot 15:00 uur: 0900 235 24 69 ( € 0,45 p/m).

Za. 22 december

Za. 22 december

Zo. 23 december

Zo. 23 december

Ma. 24 december

Di. 25 december

Di. 25 december

Wo. 26 december

Wo. 26 december

Do. 27 december

Vr. 28 december

Za. 29 december

Za. 29 december

Zo. 30 december

11.30 uur

15.00 uur

11.30 uur

15.00 uur

15.00 uur

11.30 uur

15.00 uur

11.30 uur

15.00 uur

15.00 uur

15.00 uur

11.30 uur

15.00 uur

12.30 uur

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

BESTEL >

UITVERKOCHT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen 2018

1e rang tribune: € 27,95* 
goldseats: € 32,95*
logeplaats:  € 37,95*
* prijzen zijn inclusief € 2,95 servicekosten
* kinderen t/m 2 jaar gratis, mits op schoot

op www.kerstcircus.nl.

 

Recensie Circusweb 2017

 

Bij het Kerstcircus van Rotterdam in Ahoy is het nog nooit zo druk geweest. Dat is natuurlijk te danken aan de oplevende economie, wellicht ook aan het verdwenen zijn van het Kerstcircus Royal in Dordrecht, of gewoon omdat er voor de 47ste keer weer een steengoed programma is neergezet. In ieder geval hing de hele stad vol met posters. Ruben nam er een kijkje.
  • Shannon Monni
  • Springers On Big Tires
  • Russian Swing
  • Duo Kvas
  • Troupe Assa
  • The Astronauts
  • Artem Yefimov
  • Duo Daring Jones
  • Family Stoliarov
  • Angelo Frank
 Als je binnen komt weet je gelijk alle dat je in Rotterdam bent beland. Overal zie je de aankondigingen van Ahoy Rotterdam. Als je binnen komt straalt de magie al over je. Voor de kinderen een leuke draaimolen, eetkraampjes, kermis attracties. Vermaak voor jong en oud. Een mooie herinnering aan vroeger, 250 jaar geleden, toen circus ontstond door een soort afsplitsing van kermisattracties. 
Als genodigde kom je terecht in het artiestenrestaurant. We verzamelen daar en gaan naderhand tegelijkertijd naar binnen. En dan door naar de show waar de klanken van het orkest onder leiding van Ingrid Schwarz uit Duitsland je al tegemoet komen. 
Het circus spektakel barst pas echt los met de Artem Fima Yefimov, o.a. bekend van Ringling B&B, met Flying Jumpers.
 
Stoliarovs
Je zou het bijna gaan geloven, wellicht worden de clowns Stoliarov wel de vaste huisclowns van Ahoy, van deze multitalenten kun je nooit genoeg krijgen. Ze hebben o.a. prijzen gewonnen in Monte Carlo en wonen al weer een tijdje in de omgeving Rotterdam. O.a. werken ze als gastdocent bij de circusacademie Codarts. Het publiek is in ieder geval dol op ze. Met naar het idee van de redactie ook nieuwe acts, zoals quick change en hoelahoep. Je valt van de ene verbazing in de andere. Het publiek reageerde dolenthousiast, dus Ahoy, die willen ze volgend jaar ook weer terug. 
 
De luchtacts

Ook spannend was The Astronauts uit Hongarije, eerder ook te zien bij Ringling Bros in Amerika. Ik heb nog nooit mijn adem  ingehouden voor een act maar dat was nu wel het geval.  Hoogwaardige luchtacrobatiek en exclusieve evenwichtsact op een draaiend rad. Er komt veel kracht aan te pas. Ook Shannon Minnii uit Italie moest het hebben van de hoogte, een act in een bol, spannend om te zien, vooral betoverende sphere act. Het was verbluffend om deze act te mogen zien. Dit jaar waren er ook veel paarden te zien.Producent Fernand Banning is echt een dierenliefhebber, hij haalt de beste dierenacts naar Ahoy.

Op het moment dat wij achter de coulissen op zoek waren naar Sylvia konden we zien hoe de dieren verzorgd werden. Petje af, de dieren hebben veel ruimte en ze krijgen voldoende aandacht, met zeer veel zorg worden deze dieren omringd.  Sandro Frank uit Duitsland heeft zich een heel jaar  geconcentreerd op het optreden in Ahoy. De beste verzorgde paardenact ooit van hem met vrijheidsdressuur met vier Friese paarden en wel zes ponies. Het publiek zat vol verwondering toe te kijken . Niet voor niets is hij de eigenaar van het prachtige Europa Circus..

Het duo Daring Jones aan de trapeze staat al heel lang op het verlanglijstje van Kerstcircus Ahoy. Prijswinnaars van Monte Carlo. Ook de Troupe Moldave maakte indruk met hun springact met vliegtuigbanden en de Russian Swing. Partneracrobatie van het Duo Kvas uit Oekrïane met een hoofd op hoofd balans. Op circusfestivals slepen ze de ene na de andere prijs in de wacht.
Angelo Frank kwam voor de tweede keer op met een ontwapendende dressuur met zes kamelen, drie buffels, vijf lama’s, jammer dat de muziek hier een beetje slaapverwekkend was.
Als klapper op de vuurpijl Troupe Assa uit Frankrijk met een supersnel kozakkennummer bestaande uit drie vrouwen en drie mannen. 
 Spreekstalmeesteres Sylvia Schuyer zorgde ervoor dat de voorstelling strak en boeiend aan elkaar werd gepraat met haar prachtige kostuum. Het publiek kon niet ophouden met applaudiseren aan het einde van de show. Eentje van top niveau. 
 

 
Wie is Ruben Kleine?
 
Ruben Kleine, Circusweb schreef er in oktober nog een artikel over. En dan kun je je afvragen hoe het zit, Ruben is namelijk een hele slechte in het schrijven van taal. Dat betekent dat je als redacteur extra moet nadenken, korte of lange ij, d of t, woorden zoals je ze uitspreekt, het is even wennen met nakijken, maar de moeite waard, want hij heeft in korte tijd mooie verslagen leren schrijven.
Er zijn foefjes, zoals van tevoren kijken hoe je de namen en de disciplines schrijft. Ruben heeft in korte tijd heel veel verhalen op Circusweb geproduceerd, kijk maar eens. En voor extra veel bezoekers gezorgd. Hoewel hij aan het begin van het schrijversvak staat, wordt dit ruimschoots gedekt door zijn enthousiasme voor het bezoeken van circussen. E