Cirque Eloize , Theater Carre’ donderdag 7 juli.
tekst: Conny Hendriks
Dankzij de uitnodiging van Miss Circusweb herself, Gera de Leeuw, mocht ik samen met haar, de premièrevoorstelling van Cirque Eloize bijwonen, in het hart van het traditionele klassieke circus Koninklijk Theater Carre’.
Als je circus verwacht dan ben je bij Eloize niet op het juiste adres, de voorstelling doet eerder denken aan een ouderwetse Amerikaanse westernmusicalfilm.
Thema van deze show “Saloon” a musical acrobatic adventure. De naam omschrijft de voorstelling perfect.
Er wordt heel wat gevraagd van de artiesten , het zijn, niemand uitgesloten, echte multi- talenten, zingen, muziek, acrobatiek en acteren ze kunnen het allemaal. Het is een vrolijk westernverhaal, modern maar met een ouderwets tintje. De artiesten hebben stuk voor stuk persoonlijkheid en zijn perfect gecast voor hun rol, de energie spat ervan af.
Parterreacrobatiek , een geweldige contorsioniste(slangenmeisje), rohnrad, straps, jongleren en Schleuderbrett( teeterboard) alle onderdelen mooi verwerkt in de voorstelling.
De hele voorstelling klopt van A tot Z. Het verhaal, de artiesten, kostuums, het decor en gebruik ervan is geweldig , licht, geluid en muziek, het past als een handschoen.
Vanaf het begin van de voorstelling werd ik meegenomen door de muziek vertolkt door de topband “ The Vultures” de stem van zangeres Sophie Baudet doet denken aan Dolly Parton en Rosemary Clooney, mijn soort muziek.
Afbeeldingsresultaat voor saloon eloizeWaren er minpunten? Vast wel maar ik heb ze niet kunnen ontdekken ik heb genoten van zoveel talentvolle mensen. Ik vind het een voorstelling zoals het hoort te zijn, allemaal mensen met talent en persoonlijkheid.
Afbeeldingsresultaat voor saloon eloize
Mijn complimenten aan de mensen die deze voorstelling hebben mogelijk gemaakt, directie,choreografie, mis en scene,de respectievelijke kostuum- en decorontwerpers, allemaal artiesten op hun eigen gebied.
Afbeeldingsresultaat voor saloon eloize
Vermeldenswaardig zijn het prachtige programmaboekje en de goed geproduceerde CD van de voorstelling, ik heb ze beide gekocht en heb er geen spijt van.
Circus? Nee! maar wie kan het schelen. Tot 13 juli  in Theater Carre’.
Ga deze voorstelling vooral zien, Topklasse
Tot de volgende keer,
Conny
Commentaar via Facebook
628 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag