Oldenzaal  – Dit weekend is er een Jeugdcircusfestival 2017 in Oldenzaal. Jeugdcircus Tubantino heeft 5 andere jeugdcircussen uit het hele land uitgenodigd om samen Oldenzaal een weekend lang tot circusstad om te toveren.

De artiesten en begeleiders verblijven in Basisschool de Esch en de Linde. Op zaterdag was er een heuse circusparade naar het centrum van Oldenzaal om daar verschillende circusgames te gaan spelen. Het bonte gezelschap werd muzikaal begeleid en trekt al eenwielfietsend, jonglerend en acrobatiekend door te straten. Alle artiesten treden samen op in Stadstheater de Bond in de galavoorstelling. Deze voorstelling is speciaal voor het festival samengesteld. Kaarten zijn te reserveren via stadstheaterdebond.nl.

Op zondag wordt de onderlinge samenwerking verder geïntensiveerd door middel van verschillende circusworkshops. Ook worden er voorstellingen opgevoerd in diverse verpleeghuizen in en rondom Oldenzaal. ’s Avonds is er een barbecue en disco zodat alle artiesten elkaar nog beter leren kennen. Op 5 juni vertrekken alle jeugdcircussen weer naar hun eigen woonplaats en kan worden teruggekeken op een spetterend circusweekend.

Commentaar via Facebook
459 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag