Vraag mensen wat ze denken van het circus en de kans is groot dat je herinneringen te horen krijgt. Olifanten, tijgers, circus dat reisde per trein, Toni Boltini, als kleuter met je opa en je oma naar het plein in de stad waar het circus opgebouwd stond. Mooie herinneringen.
Ja, vroeger was het echt fantastisch!
En nu? Wat is er over van al dat moois? Ouderen zijn daar vaak pessimistisch over. Maar jonge mensen, laten we zeggen: onder de 40? Worden zij nog enthousiast van circus? Zijn er over pakweg 10 jaar nog circusvrienden?
Om daar meer van te weten moet je praten met ‘the new generation’. En dat gaan we doen.
Op zaterdag 24 juni is er een bijeenkomst met jonge mensen die iets hebben met circus: ze zijn circusliefhebber, ze zijn artiest, ze helpen als vrijwilliger in een kerstcircus, kortom, ze zijn op de een of andere manier betrokken bij het circus. En ze gaan reageren op twee vragen: hoe zie je de toekomst van het reizende circus, en: hoe zie je de circusvrienden van de toekomst.
Het gesprek vindt plaats in Haren, Brabant (tussen Den Bosch en Tilburg). Daar staat die zaterdag Circus Sijm opgebouwd en Alex is de gastheer. Het idee komt uit de Club van Circusvrienden Nederland, ondergetekende is gespreksleider. En daarmee de enige senior die aanwezig zal zijn…
Meedoen?
Neem contact op met
Marcel Bergema, bergema@ziggo.nl, 06 33 86 11 88

Commentaar via Facebook
561 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag