Cirque Moustache viert het eerste lustrum, want dit zomercircus gaat alweer voor de 5e keer op pad. Een groep enthousiaste jonge artiesten brengen ook dit jaar een nieuwe energieke familieshow vol passie. 

De tour van Cirque Moustache start op 8 juli en eindigt op 23 augustus. Op 17 plekken door het hele land, van Utrecht tot Brabant en de Achterhoek, is de voorstelling te zien. De volledige speellijst staat op de website van Cirque Moustache.

KEYMUSIC.NL

Cirque Moustache is naast een circus met professionals ook een plek waar artiesten in opleiding de kans krijgen zich te laten zien. Zowel voor studenten van een circusopleiding als voor jongeren van de vele jeugdcircusscholen. Het circus is ontstaan vanuit de werkzaamheden voor het Utrechtse Kindercircus: Circus DIEDOM en daarom op en top een uitje voor de hele familie. De shows zijn snel en vol humor.

Kinderkaravaan

Cirque Moustache heeft een prachtige circustent en kan het publiek zich op elke locatie voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen,  kermisspelen voor jonge en oud, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen.

De artiesten

Ook dit jaar zijn er weer bijzondere artiesten te zien in de show. Daniel Simu is er bij vanaf dag 1 en is de beroepskluns van Cirque Moustache. . Anders Kallesoe Jensen uit uit Denemarken heeft Chinese paal en acrobatiek als discipline. Kira uit Duitsland zal zich laten zien in de lucht. Eva Schubach heeft een sterke vrouwenact, Erin Burley uit Australië is gespecialiseerd in lenigheid en Sabine Lustig is te zien in het touw. Daarnaast is natuurlijk Jasper Riedeman in de ring te zien als spreekstalmeester en rijden er nog 4 jongeren mee van circusscholen uit Nederland om te helpen bij opbouw en kaartverkoop.

Uit de hand gelopen hobby

Cirque Moustache is opgericht door Jasper Riedeman.  “Je kunt gerust zeggen dat het circus bij mij een uit de hand gelopen hobby is. Als 13-jarige jongen kwam ik in aanraking met jeugdcircus en leerde daar bijna alle circustechnieken. Na het krijgen van lessen ging ik assisteren, doceren en uiteindelijk zelf een circusschool runnen.

Zelf optreden doe ik nog maar zelden en ik heb mij volledig gestort op circuseducatie. Toen er een gebruikte circustent voorbij kwam, heb ik mijn spaarrekening geplunderd en ben ik naast mijn werkzaamheden bij het jeugdcircus gestart met een echt circus: “Cirque Moustache”. “

Praktische informatie

Kaartjes voor de voorstelling zijn 10 euro per stuk. Dit is inclusief 1 ticket voor een activiteit op de Kinderkaravaan. Kaarten zijn te koop op de website van Cirque Moustache: www.cirquemoustache.nl

736 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag