HEERLEN – Op het Festival Cultura Nova van 18 tot en met 27 augustus in Heerlen komen twee toonaangevende circusgezelschappen met een Nederlandse premiére. 
foto: Mari Kraal
Voor het 27ste festival heeft Cultura Nova twee grote internationale circusgezelschappen weten te strikken voor het programma: Cirque Berserk uit Groot Brittanië en The 7 Fingers uit Canada. De voorstellingen van beide circusgezelschappen beleven tijdens Cultura Nova hun Nederlandse première.
Cirque Berserk presenteert sensationeel circus; het gezelschap combineert het beste van twee werelden en giet de eeuwenoude traditie van het rondreizende circus in theatervorm. Een internationale groep van meer dan dertig jongleurs, acrobaten, stuntmensen en clowns zorgen voor een spectaculaire en adembenemende show. Vergeet vooral niet adem te halen tijdens ’s werelds meest gevaarlijke circusact: de legendarische ‘motorcycle Globe of Death’! The Sun schreef: “Great for kids and even better for adults!” *****. Festival Cultura Nova presenteert Cirque Berserk in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters.
Het Canadese circus The 7 Fingers overschrijdt met hun voorstelling ‘Triptyque’ de grenzen tussen circus en dans. Voor het eerst heeft het befaamde gezelschap een trio van de meest toonaangevende danschoreografen: Marie Chouinard (Canada), Victor Quijada (USA) & Marcos Morau (Spanje), uitgenodigd om een poëtische botsing tussen circus en dans te verwerken in een voorstelling. In dit drieluik wordt met de zwaartekracht gespeeld en proberen de artiesten zichzelf van zowel interne als fysieke obstakels te bevrijden.
De kracht en de sierlijkheid van de circusartiesten wordt gebruikt om het vocabulaire van de dans uit te breiden, terwijl dat van het circus wordt getransformeerd.
‘Triptique’ wordt gepresenteerd door festival Cultura Nova in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters en Across the Borders Aken en wordt aanbevolen door SCHRIT-TMACHER festival. De kaartverkoop van beide circusvoorstellingen is al begonnen. Festival Cultura Nova, dat onlangs het Europese EFFE-label mocht ontvangen, start vrijdag 18 augustus en loopt door tot en met zondag 27 augustus.

Commentaar via Facebook
437 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag