In Parijs is vrijdagmiddag paniek ontstaan dit nadat er een tijger ontsnapte uit een circus. Het dier is uiteindelijk met 3 kogels doodgeschoten en de dierentemmer werd daarna opgepakt. Het incident vond plaats op nog geen 2 kilometer van de Eiffeltoren. 

Van onze buitenland correspondent Brian Herfs foto Facebook Circus Bormann

De twee jaar oude Bengaalse tijger wist vrijdagmiddag te ontsnappen uit het Circus Bormann dat in het vijftiende arrondissement van Parijs opgesteld staat.  De Tramlijn 3 werd uit voorzorg twintig minuten gesloten om dat daar de tijger voor het laatst werd gezien. In eerste instantie werd verteld dat het om een technisch incident op de sporen ging getuigde een reiziger aan Le Parisien.

De conducteur van de trein vertelde dat het om een tijger ging die was uitgebroken. De Politie kwam massaal ter plaatse met de opdracht om het dier te doden.Maar uiteindelijk was het de dierentemmer zelf van het circus die het roofdier met 3 kogels doodde dit op het Carlo Sarrabezollesplein. Na de eerste twee schoten lag het dier al op de grond, vervolgens gaf de temmer het dier nog een genadeschot. De temmer werd door de politie opgepakt voor het in gevaar brengen van mensenlevens. Hij had al toegegeven dat de veiligheidsmaatregelen bij het circus niet optimaal waren. Burgemeester Philippe Goujon van het vijftiende arrondissement wil zo snel mogelijk een gesprek met de circusdirecteur over de ontoelaatbare omstandigheden. 

 

Circustijger breekt uit kooi, eigenaar moet hem afmaken

Het was een vreselijke avond voor het circus Bormann Moreno dat zijn tenten had opgeslagen in Parijs. Eén van de drie circustijgers ontsnapte en wilde niet terug naar zijn kooi. De eigenaar moest het dier zelf uitschakelen.

Geplaatst door VRT NWS op zaterdag 25 november 2017

 

Het is een klein wonder dat der circustijger niemand heeft aangevallen, het gevaarlijke roofdier liep rond in een drukke avondspits en kon ook de  Boulevard des Maréchaux oversteken. Deze gebeurtenis kan er aanleiding voor zijn dat men toch nog eens kritisch naar de wetgeving rond circusdieren gaat kijken. Omstanders hebben verontwaardigd gereageerd op het doodschieten, het had ook met een verdovingspijltje gekund. Foto: verbolgen omstander

 

Facebook Comments
239 totaal aantal bezoekers 1 bezoekers vandaag