Jeugdcircus Saranti presenteert: Circus Got Talent en hierbij kunnen circusartiesten, zowel van reizende circussen in Nederland als de circusscholen en circusacademies zich opgeven voor een spannende wedstrijd, wie wordt de beste circusartiest van Nederland. Inmiddels hebben zich zowel Nederlandse als buitenlandse circusartiesten aangemeld om mee te dingen naar deze felbegeerde titel. Maar de buitenlanders mogen dit jaar zeker nog niet meedoen, Nederlandse circusartiesten eerst!


Circus Got Talent (CGT) is een competitie voor jonge circus- en acrobatiek talenten in geheel Nederland. Kinderen in de leeftijd 8 t/m 18 jaar met een talent voor circus en/of acrobatiek kunnen deelnemen aan deze competitie. Of je uit de circuswereld komt, vanuit een jeugdcircus, hobby of acrogym vereniging en een goede act hebt alleen of samen met anderen heb je nu de kans om je aan te melden!

De competitie welke plaats zal vinden op zaterdag 16 september wordt gegoten in de vorm van een echte show, gepresenteerd door de bekende Nederlandse presentator Ritsko van Vliet. Ritsko heeft affiniteit met circus en is geliefd onder de circus fanaten, hij was entertainer in binnen- en buitenland en tegenwoordig combineert hij zijn werk als infotainer met een docentschap Communicatie.
Daarnaast is er een vijftallige vakjury en de mogelijkheid tot het winnen van de CGT prijzen in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden.
https://youtu.be/V8Opt3OfaCE
Jeugdcircus Saranti laat graag zien dat er heel veel circus en acrobatiek talent is door heel Nederland. Door middel van het organiseren van Circus Got Talent willen wij deze jeugdige talenten een podium bieden voor hun acts. Hiermee stimuleren we het plezier van het jeugdcircus, maar ook het promoten van het jeugdcircus in het algemeen.
In Nederland zijn er rond de 60 jeugdcircussen en rond de 25 circussen die vol met jeugdige talent zitten, dus er is talent genoeg!
Er zijn kinderen thuis die misschien al een prachtige act, alleen of in een groep, hebben bedacht en graag deze een keer ten tonele willen brengen. Wij bieden deze kinderen een podium om voor een groot publiek en vakkundige jury hun act te laten zien. Wij tonen hiermee aan dat je ook in het circus verder kan met je creativiteit en je talenten, er zijn in Nederland verschillende circusopleidingen te volgen op MBO en HBO niveau.
De vakkundige jury bestaat uit Pammy Boltini (weduwe van de beroemde circusdirecteur Toni Boltini), Tjalling van den Berg (coach van de Internationale Turn Academie), Arlette Hanson (directrice van Wintercircus Hanson), Kitty Hagen (directrice bij Circus Fantasia) en Berl Both (circusartiest en a\o.a. oud artiest van Saranti).
Een competitie is natuurlijk niet compleet zonder prijzen. Speciaal worden er vier CGT beelden ontwikkeld door een kunstenares, waaronder een eerste, tweede, derde en publieksprijs.
logosarantikerstBen je enthousiast geworden en denk je dat jij of jullie een geweldige act hebben, deze willen tonen aan een vakkundige jury en dat dan ook nog in één van de mooiste schouwburgen van Nederland?
Laat het weten en mail naar info@saranti.nl om op de hoogte te blijven van Circus Got Talent! Binnenkort zal er meer nieuws komen over dit nieuwe circusfestival.
Saranti denkt dat het Circus Got Talent festival zeker één keer in de twee jaar kan plaatsvinden. Er blijven altijd talenten en er is altijd circus, samen is dit een spektakel!
800 Total Views 4 Views Today