Alexandre Bouglione presenteert zigeunercircus in Brussel

Naar jaarlijkse gewoonte slaat het bonte gezelschap van het Circus Alexandre Bouglione ook dit jaar zijn tenten op in de schaduw van het atomium. Bouglione presenteert er vanaf 15 oktober zijn nieuwste show, Tzigane. “Het voelt goed om terug in Brussel te zijn” vertelt circusdirecteur Alexandre Bouglione. “Na een lange tournee langsheen de Belgische steden, voelt Brussel telkens weer een beetje als thuiskomen.”

Prachtig uitgedost
abouglione3“Met onze nieuwe show brengen we een ode aan de zigeunervolkeren waarvan we afstammen”, licht Bouglione zijn nieuwste creatie toe. “De oorsprong van onze familie ligt namelijk bij het Sinti-volk in de gebergtes van Pakistan en India. In de 18e en 19e eeuw trokken mijn voorouders naar Europa, om na vele omzwervingen uiteindelijk in Frankrijk en België terecht te komen”. Na een bonte openingsscène, staat het eerste deel van het programma helemaal in het teken van de zigeunerwereld. Alle artiesten zijn prachtig uitgedost in typische kostuums: wijde broeken en rokken, hoge laarzen en kleurrijke hemden. Zelfs de clown, die uiteraard niet in het programma ontbreekt, heeft zijn mooiste gipsy-outfit aangetrokken.

KEYMUSIC.NL

Lasershow
abouglione2Ook dieren zijn van de partij: onder andere een mooie kudde kamelen en lama’s passeren de revue. Na de pauze wordt het zigeunerthema achtergelaten en is het tijd voor modern circus. “Met als hoogtepunt the incredible laser man, een artiest die een unieke lasershow brengt en die voor het eerst in België te zien zal zijn!” vertelt Bouglione trots. Het circus slaagt er zo in om een unieke mix tussen traditioneel en modern circus te presenteren.

Nog tot 7 december aan het Jean Offenbergplein, 1020 Brussel. Alle info: bouglione.be

 

3855 totaal aantal bezoekers 5 bezoekers vandaag